Six Months, Three Days

Yazının güncel adresi : http://www.kurgu-bilim.com/six-months-three-days/

Tor e-kitaptan okumaya devam ettim bugün öğle tatilimde..
Hislerim mi kuvvetli, yoksa ilk cümleden bir öykünün iyi olacağını anlamak çok mu kolay bilemiyorum ama seçtiğim ikinci öyküye de bayıldım.

Six Months, Three Days, Charlie Jane Anders adlı yazarın öyküsü.

Okuduğum en ilginç aşk hikayelerinden biri..
Kapsam dışı mı dediniz? Siz öyle sanın.

Bu ilginç aşk hikayesinin erkek kahramanı geleceği görebiliyor, kadın kahramanı ise birçok olası geleceği görebiliyor. Aralarında büyük bir benzerlik olduğunu düşünebilirsiniz ama aslında yine yanılıyorsunuz. :) Bu aralarındaki en büyük fark. İlki kendini geleceğin kölesi gibi hissederken ikincisi, yaptığı her seçimle geleceği değiştirebileceğini düşündüğü için kendini kaderinin ve geleceğin efendisi gibi görüyor.

İlk randevularında tam 6 ay 3 gün sonra ayrılacaklarını biliyorlar.

Adam bu ilişkiyi yaşamaya mecbur olduğundan kadınsa kendini mevcut durumlar arasından en güzel geleceğe taşıyan kombinasyonun, bu "bitmeye mahkum ilişki" olduğunu düşündüğünden yine de başlıyorlar.

Altı aylık aşklarını, ilişkilerini, paylaştıklarını, tam olarak ne zaman ve neden olacağını bildikleri halde yine de yaptıkları ilk büyük kavgalarını okuyoruz.

Hangisinin haklı olduğunu merak ediyoruz 18 sayfalık öykü boyunca. Gerçekten ufak dokunuşlarla gelecek değiştirilebiliyor mu yoksa tek bir olasılık mı mevcut diye..

Sonu ise diğer öykü gibi yine çok güzel ve biraz da muzip :)
Okumak isteyenler için sayfa 141'de.


Etiketler: , ,