2013 Yılının Fantastik ve Bilim Kurgu Filmleri - 2

Yazının güncel yeri için...
http://www.kurgu-bilim.com/2013-yilinin-fantastik-ve-bilim-kurgu-filmleri-2/

Yazının birinci bölümüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

The Host
      
TR'de Yayınlanan Adı: Göçebe     
TR'de Vizyon Tarihi: 29.03.2013
Tarz: Bilim kurgu - Romantik
Süre: 125 dk.
Imdb Puanı: 5.7
Yönetmen: Andrew Niccol
Oyuncular: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel
Konu: Farklı canlı türlerinin yaşadığı dünyaları ele geçirip kolonileştiren uzaylı bir tür, dünyayı istila etmiştir. Bu uzaylı ırkın dünyada yaşayabilmeleri için insanların bedenlerinde konaklamaları gerekmektedir. İnsanların bedenleri ele geçirildikten sonra kısa sürede zihinleri de ele geçirilmekte, benlikleri yok olmaktadır. Günün birinde ele geçirilen asi insanlardan birinin zihni yok olmaz. Aynı zihin içerisinde uzaylı ve dünyalı iletişime geçerler. Bundan sonrası tam anlamıyla bir ergen aşk filmine dönüşür :)

Yorum: Host filmine hakkında hiçbir bilgimiz olmadan gittik. Sinemaya gittiğimde, ne kadar sıkılsam da genellikle filmden çıkmak aklıma pek gelmez. Ama bu film özellikle ilk yarıdan sonra öyle saçma ve sıkıcı bir hale geldi ki, yarım bırakıp çıkmamak için kendimi zorlamam gerekti. Konu temelde ilgi çekici bir potansiyele sahip olmasına rağmen, ergen aşk ilişkileri çerçevesinde şekillenmekten öteye geçmediği için fazlasıyla boş ve yüzeysel kaldığını belirtmek gerek. Ne görsel olarak, ne de konunun işlenişi açısından beni tatmin etmedi. İzlemenin tamamen vakit kaybı olduğunu düşündüğüm bir film olduğunu söyleyebilirim.

Oblivion


TR'de Yayınlanan Adı: Oblivion
TR'de Vizyon Tarihi: 12.04.2013
Tarz: Bilimkurgu - Post Apocalyptic
Süre: 124 dk.
Imdb Puanı: 7.0
Yönetmen: Joseph Kosinski
Oyuncular: Tom Cruise, Morgan Freeman, Andrea Riseborough
Konu:  Uzaylı bir ırkla yapılan savaş sonrasında dünyada radyasyon seviyesi artmış ve dünya yaşanamaz bir hale gelmiştir. İnsanlar yeryüzünü terk etmişler ve başka bir gezegene yerleşmişlerdir. Dünyada, geçici olarak görevlendirilen bir kadın ve bir erkekten başka kimse kalmamıştır. Görevleri dünya üzerindeki kaynakların kontrolünü yapmak ve dünyada az sayıda kalan uzaylılara karşı enerji santrallerini korumaktır. Dünyada kalma sürelerinin bitmesine yakın bir zamanda, görevleri hakkındaki gizemli tarafları sorgulamaya başlarlar. 

Yorum: Film bir kısa soluklu bir çizgi romandan uyarlanmış. Fragmanlarını izlerken, görsellik nedeniyle çok çekici gelen filmi, konu olarak oldukça boş ve yüzeysel bulduğumu söylemem gerek. Ayrıca sürprizli olması planlanan son çok tahmin edilebilir ve klişeydi maalesef. Yine de post-apocalytic dünyanın ve karakterlerin hem yaşam hem çalışma alanı olan istasyonun çok başarılı tasarlandığını da belirtmek lazım. Film konu olarak yüzeysel olsa da görsel olarak gayet tatmin ediciydi.

Iron Man 3

TR'de Yayınlanan Adı: Demir Adam 3
TR'de Vizyon Tarihi: 03.05.2013
Tarz: Fantastik - Aksiyon
Süre: 130 dk.
Imdb Puanı: 7.4
Yönetmen: Shane Black
Oyuncular:Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow
Konu: Terörist eylemlerde bulunan Mandarin, hükümetin ve hatta dünyanın korkulu rüyası haline gelmiştir. Demir Adam'ın kendisine meydan okumasıyla birlikte saldırılarını ona yönlendirir. 

Yorum: Demir Adam'ın sevdiğim süper kahramanlar arasında yer aldığını söyleyemem. Çizgi romanını okumadım ama çizgi filmini izlemeye çalışır ve çok sıkılırdım önceleri. Orjinal hikayeye çok bağlı olmamamın da etkisiyle, Demir Adam çizgi romanını sevenleri en kızdıran bu üçüncü film, benim en çok hoşuma giden oldu. Özellikle içgüdülerim sayesinde hissettiğim sürprizli son bana özel güçlerim olduğunu düşündürdü ve tahminlerim doğru çıktığında gerçekten çok eğlendim. İzlediğim üç Demir Adam filmi arasında üçüncüsünü en başarılı bulduğumu söylemem gerekir. Filmin durağanlaştığı ve yavaşladığı hiç bir sahne hatırlamıyorum. Fazlasıyla tempolu, espri dozu diğer bölümlerdeki gibi yüksek, eğlenceli ve görsel olarak da oldukça tatmin edici bir filmdi. 

Star Trek Into Darkness

TR'de Yayınlanan Adı: Bilinmeze Doğru : Star Trek
TR'de Vizyon Tarihi: 07.06.2013
Tarz: Bilim kurgu - Aksiyon
Süre: 132 dk.
Imdb Puanı: 7.9
Yönetmen: J.J. Abrams
Oyuncular: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Benedict Cumberbatch

Konu ve Yorum : kurguBilim'de daha önce yayınlanan film yorumuna ulaşmak için -> http://kurgu-bilim.blogspot.com/2013/06/star-trek-molas.html#.UpnAndJdVIE






Etiketler: ,