Bölünme - Müge Serin Öztürk

Yazının güncel yeri için...
http://www.kurgu-bilim.com/bolunme-muge-serin-ozturk/

Bu kitabı internette bilim kurgu kategorisindeki kitapları incelerken keşfetmiştim. Hem Türk hem de bayan bir yazarın bilim kurgu içerikli yazdığını görmek beni şaşırttı doğrusu. Çünkü bilindiği gibi bilim kurgu dünya genelinde erkek yazarların elinde şekilleniyor ve Türkiye'de erkek yazardan bile olsa bilim kurgu hikayelerine nadiren rastlıyoruz.


Konu gerçekten ilgi çekici. Yonca istemediği bir adamla zorla evlendirilip hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Kocasından sürekli şiddet görmesine rağmen iki çocuğunun hatırına duruma katlanmaya çalışıyor. Hikaye'nin baş kahramanı Yonca'nın büyük çocuğu olan Koray küçüklüğünden beri anlam veremediği bir iç sesle mücadele ediyor. Bu iç sesi bazen iyilik meleği olarak düşünürken bazen de  bedenini ele geçirmeye çalışan bir mahluk olarak görüyor. Kendisine ne olduğunu anlayamayan Koray deli damgası yemekten korktuğu için bu durumdan kimseye bahsedemiyor. Lise çağına geldiğinde baş ağrıları sebebiyle büyük sıkıntılar yaşamaya başlıyor. Saldırgan tavırları sebebiyle çevresi tarafından sevilmeyen baş kahramanımızın hikayesi iç sesiyle yaptığı tartışmalar etrafında sürüp gidiyor.

Hikaye oldukça sürükleyici olduğundan bir çırpıda okunacak türden. İlk yarıda olaylar ve karakterlerin hissettikleri sindire sindire anlatılırken kitabın yarısından sonra olayların çok hızlı gelişmesi biraz tuhaf olmuş. Sonu  itibariyle de bende adeta bir Türk filmi tadı bıraktı:) Kitabı okuduğunuzda bu durumu sıkıcı bulabilirsiniz belki ama benim sevdiğim sonlardan olduğu için yine de kötü diyemiyorum.


Koray'ın iç sesi ile ilgili detay verip konuyu açık etmek istemedim. Kitabın ön kapağındaki açıklamada buna dualite denilmiş. Kelime anlamı olarak Koray'ın durumunun ruhsal açıklaması denebilir. Biyolojik anlamda bu durumun mümkün olup olmadığını bilmesem de bilim kurgu için farklı ve güzel bir konu olmuş.

Yazarın Sislerin Ardında ve Zamanda Buluşma adlı iki kitabı daha var. Konuları fantastik, mistik tarzında ve bolca gerilim içeriyor yorumlardan anladığım kadarıyla. Zamanda Buluşma adlı kitabın ilk 17 sayfasını idefix'ten inceleyebilirsiniz.




Yazar hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
http://www.neokuyorsun.com/yazar/muge-serin-ozturk

Etiketler: , , , , , ,