Zaman Tozları - Sadık Yemni

Yazının güncel yeri için...
http://www.kurgu-bilim.com/zaman-tozlari-sadik-yemni/

Son sıralarda, amatör ve profesyonel Türk yazarların bilimkurgu ve fantastik kurgu tarzında yazdıkları öykü ve romanlarla çok fazla ilgilenir oldum. Sanırım bunca süre ilgilenmemiş olmamın acısını çıkarıyorum. İşin doğrusu okuduklarımı çok beğeniyorum ve yenilerinin arayışına giriyorum.

Yakın zamanda Sadık Yemni’nin Zaman Tozları adlı eserinin Buzul Dünya yayınları tarafından yayınlanmış olan ücretsiz e-kitabını buldum internette. 



Sonradan araştırdığımda, kitabın Astrea yayınları tarafından 2009 yılında basıldığını gördüm.



188 sayfalık bu kısa romanın konusu, zamana hükmeden bir lise öğrencisi ile ilgili olsa da, romanı sadece bilim kurgu türünün altında konumlandırmak doğru değil. Fantastik ve paranormal öğelerin de yer aldığı hikayede, kahramanlarının olaya yaklaşımı nedeniyle bir polisiye roman tadını da yakalayabiliyorsunuz. Hepsi bir araya gelince bir solukta okunan bir eser çıkıyor karşımıza.



Kitabın başında yer alan açıklamaları okuduğumda Zaman Tozları’nın, paranormal ve sıradışı olaylarla ilgili hafiyelik yapan bir ekibin maceralarını oluşturan serinin bir kitabı olduğunu düşündüm. Ancak internette araştırdığım halde ekibin başka maceralarına rastlayamadım.

Ekip, TekinsizX Vakalar hafiyesi Osman Demir ve arkadaşları bilgisayar uzmanı Fuat ve okült uzmanı Keten Hoca’dan oluşuyor. Bu kitapta karakterlerin konu üzerindeki tartışmalarını ve konuya yaklaşımlarını ve yaptıkları iş bölümünü okusak da ben Osman Demir haricindeki karakterleri çok fazla tanıyamadığımızı düşündüm. Belki maceraların devamı gelecektir ve diğer karakterleri de daha yakından tanıyabilme imkanımız olacaktır. Bilemiyorum.

Hikayede, ölümden kıl payı dönen Metin adlı öğrenci, dünya dışı bir varlıkla iletişim kurar. Bu varlık Metin’e zamanı durdurabilen küçük bir aparat verir. Metin zamanı her durduğunda, zamanda saniyeler ölçüsünde geri gidilmektedir. Her seferinde farklı olan bu zamanda geri kalma olayının formülü nedir? Metin elindeki bu gücü ufak şakalar için kullanır.  Eylemleri ne kadar önemsiz olsa da birilerinin dikkatini çekmeye başlar. Daha ilk olaylardan itibaren yaşananların tuhaflığı,  Osman Demir’in dikkatini çeker ve olayı araştırmaya başlar. Dünya dışı varlık bir uzaylı mıdır? Yoksa bir cin midir? Giderek sıklaşan eylemleriyle uluslararası bir krize neden olması muhtemel olan bu çocuğa ulaşmanın ve ona yardım etmenin bir yolu var mıdır?

Merak uyandıran gizemli anlatımıyla, öykü gerçekten hızlıca ve keyiflice okunuyor. Umarım ekibin maceralarının devamı gelir. 

Etiketler: ,