Riddick(The Chronicles of Riddick)

Yazının güncel yeri için...
http://www.kurgu-bilim.com/riddick/

Heyecanla beklediğimiz Riddick Cuma günü sinemalara geldi. Ama biraz hayal kırıklığı oldu. Riddick Günlükleri daha başarılıydı bilim kurgu açısından.

Film kötü olmamakla beraber bilim kurgudan çok aksiyon içeriyor. Devam edecek seri için bir geçiş hikayesi tarzında olmuş. Ödül avcıları yine Riddick'in peşinde. Bu kez soğuk gezegen UV-6 nın yerine, kızıl, ayı geceleri aydınlatmayan ve tuhaf yaratıkların bulunduğu bir gezegende anti kahramanımız. Gezegen'e veya yaratıklara isim bulma konusunda zahmete girmemişler. Ki bu da yine hikayenin bilim kurgu yanını zayıflatmış. 


Hikayenin neden Necromanger'lar üzerinden devam etmediğini merak ettim ve internette dolaşırken aslında Riddick Günlükleri'nin serinin ilk filmi olmadığını öğrendim. İlk film mütevazı bir bütçe ile çekilen Pitch Black miş. Aslında Riddick Günlüklerindeki Imam ve Jack bu filmde de bulunan karakterler. Ve Riddick'teki Johns da yine ilk filmdeki John karakterinin babası. Seri ile ilgili wikiyi okurken son iki filmde anlam veremediğim olayları çözmüş oldum böylece :)


İlk filmden sonra birde Dark Fury adında animasyon yayınlanmış. Bir de Slam City adında kısa bir flaş animasyon...


Serinin devamı gelecek gibi görünüyor. Bence elde gerçekten güzel malzeme var. Necromanger'lar ve Yeni Mekke konusuna yoğunlaşarak devam edilirse dini inançların gelecekteki durumunu yorumlayan bir seri çıkabilir karşımıza. İlk Lord Marshall Covu'nun eşiği geçip Underverse'e nasıl gittiği, burada yaşadıkları ve nasıl Lord olduğu başlı başına bir film olabilir mesela. Tabii ki son Lord Marshall Riddick'in de karanlık tarafını bırakıp iyilerin tarafına geçtiği ve evrendeki Necromanger istilasına son verdiği bir senaryo da beklentiler içerisinde.


Filmlerde bulamadığımız detayı kitapta arasak da bulamayacağız Goodreads'daki okuyucu yorumlarına bakılırsa. Bu yüzden devam filmlerini beklemek durumundayız.

Seri ile ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki wikiye bakabilirsiniz.
http://riddick.wikia.com

Etiketler: , , , , , ,