Rest In Peace Department (Ölümsüz Polisler)

Yazının güncel yeri için...
http://www.kurgu-bilim.com/rest-in-peace-department/

Ailecek izlenecek hafif ve eğlenceli bir film arayışımız bir çizgi roman uyarlaması olan R.I.P.D ile sonuçlandı.


Hafif ve eğlenceli bir film olması nedeniyle de başarılı bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Film, şu anda vizyondaki 2. haftasında.


Fragmanını gördüğümde hafif bir Man In Black havası sezmiştim ve bu beni filmi izlemek için motive etmişti. Bu akşam, filmi izlerken, tam olarak aynı tadı vermese de benzer bir atmosferi hissettiğimi söyleyebilirim. Konu bilim kurgu yerine fantastik kurgu. 2 uyumsuz ortak olarak, siyah giyen adamların yerini 2 ölü polis, uzaylı yaratıkların yerini de öbür dünyadan gelen iblisler almış.


Kötü adam da Kevin Bacon. Benim için bu bir artı, Kevin Bacon'ın kötü adamlığını hep sevmişimdir. (The Following dizisinde hala bekliyorum bir pislik yapacak diye ama adam saf katıksız iyi, ters köşe yapıyor dizi bu noktada beni:))


Man In Black kadar eğlenceli olmasa da espriler gayet başarılıydı, ama müzikleri o kadar akılda kalıcı değildi. (Hala Man In Black'ten Back In Time'ı mırıldanıyorken bu filmden aklımda tek bir melodi kalmadı :) )



Bu kadar kıyaslamadan sonra, biraz filmin konusundan bahsedelim. Ortağı(Kevin Bacon) tarafından ihanete uğrayıp öldürülen iyi adam Nick (Ryan Reynolds), öbür dünyada da polis teşkilatına katılır. Huzur İçinde Yat Polis Teşkilatının amacı ölülerin dünyaya dönmesini engellemek, firar edenleri yakalayıp içeri tıkmaktır. Teşkilata girer girmez, uyumsuz, sivri dilli, bayağı manyak bir adam olan ve 1800'lü yıllardan beri ölü olan ortağı Roy(Jeff Bridges) ile birlikte işi öğrenmesi için dünyaya geri gönderilir. Ancak ölülerin, Nick'in ortağının da işin içinde olduğu büyük bir planları vardı. Sürekli kavga eden iki ortak bu planı anlamak ve önlemek için kolları sıvarlar :)





Gülmek, eğlenmek ve 90 dakika boyunca kafayı boşaltmak için birebir olmasına rağmen yüzeysel bir eğlence olmaktan öteye geçemediğini ve kısa sürede etki bırakmadan akıldan çıkacağını da belirtmek gerekiyor.

İyi eğlenceler


Etiketler: ,