The Neighbors - Bilimkurgu Sit-com

Yazının güncel adresi : http://www.kurgu-bilim.com/the-neighbors-bilimkurgu-sit-com/

The Neighbors New Jersey'de yeni yapılan bir sitenin tamamını satın alarak yerleşen, başka bir gezegenden gelen insan kılığına girmiş uzaylıların dünyaya uyum sağlama sürecinde yaşadıklarını anlatan 2012 yapımı bir komedi dizisi.



Uzaylı ailelerden birinin kendi gezegenine dönmesiyle boşta kalan eve dünyalı bir aile yerleşir ve uzaylılar ilk defa dünyalılar ile temas etmiş olur.Dünyalı aileden insanlar hakkında, yaşayışları, gelenekleri hakkında bilgi almaya başlarlar.


Dizinin henüz sadece bir sezonu çekilmiş, fakat devam anlaşması yapılmış.
Sitcom dizilerinde belirli bir alışma süreci oluyor, hem izleyici hem de diziyi yaratanlar açısından. İlk bölümler klişe esprilerle dolu olsa da bölümler ilerledikçe senaryo zenginleşip, güzelleşebiliyor, karakterler oturuyor. Şu anda en sevdiğim komedi dizisi olan The Big Bang Theory'ye de en başta hiç ısınamamıştım. Devamı gelirse bu diziye daha çok ısınırım diye düşünüyorum.

90'larda yayınlanmış olan 3rd Rock From The Sun adlı efsane diziyle benzerlikler taşıması beni bu diziyi izlemeye teşvik etti. 3rd Rock From The Sun'da, dünyaya insanları incelemeye gelen dört kişilik uzaylı  araştırma ekibi, dünyalı sıradan bir aile kılığında, Ohio'ya yerleşir ve insanları anlamaya çabalar. Her bölüm sonunda evin çatısında buluşup günün değerlendirmesini yaparlar.



The Neighbors'ın konusu güzel ve eğlenceli, umarım daha özgün bir şekilde devam etmeyi başarır ve 3rd Rock From the Sun'ın kopyası olmaktan öteye geçer.

Etiketler: