Konuk Yazar Yazısı : HELLSİNG KRALİYET PROTESTAN ŞOVALYELER KARDEŞLİĞİ

Kohta Hirano’nun Hellsing adlı mangasından bahsedeceğim. Şimdiye kadar okuduğum, izlediğim vampir hikayelerinden oldukça farklı oluşu, bende bu mangayı vampir sevenlere tanıtma isteği oluşturdu ( daha iki cildini okudum, henüz ben de tanıyorum aslında :) ) . 



Seri, 10 ciltten ibaret, ilk üç cildi Gerekli Şeyler Yayıncılık tarafından Türkiye'de yayınlanmış.

Hellsing, çok eski zamanlardan beri canavarlarla, vampirlerle savaşan gizli bir protestan kurum.  Canavarlarla mücadele ederken zaman zaman din çatışmaları ( vatikan protestanları yok etmek istiyor) ve politik entrikalarla da uğraşmak zorunda kalıyor. Zaten kötü  vampirlerin ve gullerin (az sonra ne anlama geldiğini açıklayacağım) eylemlerinin ardında Hellsing'e zarar vermek isteyen  gizli bir örgütün varlığı hissediliyor (Katoliklerin de dışında).  Ayrıca Katolik kilisesi kısım XIII Iscariot gizli servisi, Hellsing gibi, canavarlara karşı savaşıyor, buna rağmen Hellsing organizasyonuna düşmanlar.


Hellsing kurumunun en büyük kozu ölümsüz, birinci sınıf bir vampir olan Alucard. Alucard’ın  Hellsing ailesine bağımlılığı, neden vampirlere karşı insanların yanında savaştığı hikayenin ilerleyen bölümlerinde ortaya çıkacak gizemlerden. Alucard karakter olarak oldukça küstah, karizmatik, çekici bir vampir. Trençkotu, uzun çizmesi, boyun bağı, gözlüğü ve şapkasıyla da değişik ve şık bir giyim tarzı var. Şekil değiştirme, kendini yenileyebilme ve telepatik iletişim yetenekleri var (daha birçok yeteneği ilerleyen ciltlerde ortaya çıkacaktır diye tahmin ediyorum). Güneş ışığına da bağışıklılığı var ve iki tane tabanca kullanıyor.




Diğer kahramanlardan da bahsedeyim. Aslında mangayı okurken  kahramanların özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor bu da yine bir gizem duygusu yaratıyor ve merakı körüklüyor.

Lady İntegra Fairbrook Wingates Hellsing, Hellsing kurumunun yöneticisi. Babasının ölümünden sonra Alucard’ın yardımıyla amcasının kendini öldürme girişimlerinden kurtulup Hellsing’in mirasını devralmıştır. Erkek gibi giyinir ve davranır. Bu sebeple ona lady değil sir diye hitap edilmektedir.



Seras Victoria, Alucard’ın vampire çevirdiği polis kız. Vampirlere karşı Hellsing özel timiyle birlikte mücadele eder. İnsani özelliklerini tamamen kaybedeceğini düşündüğü için gerçek bir vampire dönüşmek istemiyor, gerçek vampire dönüşmek için Alucard’ın kanını içmeli.



Uşak Walter hakkında henüz bilinen çok şey yok, yaşlanıp emekliliğe ayrılan yetenekli  vampir avcısı. Lady Hellsing’in uşağı. Zor zamanlarda yine yeteneklerini kullanıp Lady Hellsing’i koruyor.



Peder Alexander Anderson katolik peder. Katolik kilisesinin gizli servisinin en büyük kozu. Çok güçlü (Alucard kadar neredeyse), ne insan ne de vampir. Canavarlarla savaşması için özel olarak  yaratılmış, biyoteknolojik yenilenme yeteneğine sahip. Kılıçlarla savaşıyor. Alucard'ın en büyük rakibi ve Peder Maxwell’in koruyucusu.



Son olarak da Peder Maxwell. Katolik kilisesi kısım XIII Iscariot gizli servisinin yöneticisi. Onun hakkında henüz çok az şey biliyoruz.  

En ilginç bulduğum noktalardan biri vampirlerin nasıl çoğaldığı. Vampirler sadece bekaretini kaybetmemiş bir karşı cinsin kanını içerek çoğalıyorlar. Eğer kurban bakire/bakir değilse, kurban gul denen kontrolü altına aldıkları zombilere dönüşüyor,gullerden ordu yapabiliyorlar. Bir kurbanı vampire çevirdiklerinde köle vampirlikten kurtulup gerçek vampire dönüşmesi için gerçek bir vampirin kanını içmesi gerekli.

Benim anlatacaklarım bu kadar. Çok keyifli bir manga, vampir hikayesi sevenler kaçırmasın...

Mangaya eş zamanlı olarak okuduğum ‘Dünyanın Gizli Tarihi’ kitabının da benzer konuları anlatması benim şansım herhalde. Protestanlık hareketinin ortaya çıkmasıyla papalığı savunmada Vatikan’ın yetersiz kalması, bunun sonucunda gizli bir örgütün ortaya çıkarak protestanlara karşı mücadele etmesi ardından katolik kilisesi tarafından tanınması gibi gerçek tarihsel olay örgüsü ile kurgunun güzel bir uyumu...

Konuk Yazar: Yelda Yiğit
İletişim:
https://twitter.com/alonecyborg

Etiketler: , ,